Počitniško naselje ZPM Krško je umeščeno v sklop Počitniškega naselja Bučanje na otoku Lošinj, v neposredni bližini Nerezin. Otok Lošinj s svojim blagim sredozemskim podnebjem in čistim zrakom, obogatenim z eteričnimi hlapi iglavcev in z zdravilnimi aerosoli ugodno vpliva na dihalne poti.

V naselju so hišice, v katerih sta po dve spalnici, kopalnica s prho in sanitarijami ter pokrita terasa. Dve hišici imata po 10 ležišč, sedem jih ima po 12, ena z 12 ležišči pa je v celoti prilagojena invalidom na vozičku.

Med hišicami v naselju so urejeni prostori za druženje. Naselje Bučanje krasijo bujne grmovnice in borovi nasadi, do plaže in ob plaži so urejene sprehajalne poti. Za športne aktivnosti so na voljo urejena igrišča (tenis, odbojka, košarka, odbojka na mivki, mini golf …). V letovišču je skupna pokrita jedilnica, v njeni neposredni bližini pa je objekt z dodatnimi osmimi tuši, ločeno za dečke in deklice. V posebnem prostoru ob kuhinji, ki je bila v letošnjem letu kompletno renovirana, je učilnica z didaktičnimi pripomočki. Pri jedilnici je urejen prostor za igro z raznimi otroškimi igrali.