Zakaj so mobilne igre tako zasvojljive?

  • Zakaj te igre tako zasvojijo?
  • Zakaj izgubljamo ure in ure z igranjem teh iger? 

Hitro dostopno: Prvi razlog, zakaj so mobilne igre tako zasvojljive je enostaven dostop. Z lahkoto najdemo igre, ki nas zanimajo. Ni nam treba vložiti dodatnih naporov, da bi jih našli, saj jih je na internetu na stotine.

So brezplačne: Večina iger za mobilne telefone je brezplačnih. To pomeni, da vam med namestitvijo vaše najljubše igre ni treba plačati niti centa. Večina razvijalcev aplikacij ponuja svoje storitve gratis, da bi le prepričali čim več uporabnikov, da jih namestijo. In to je glavni razlog za odvisnost. Pri »free« igrah so zgodnje faze popolnoma brezplačne, ko pa uporabnik postane zasvojen in opravi določene izzive, mora za nadaljnje faze plačati.

Ponudijo privlačne nagrade: Vsi imamo radi darila. Vsakič, ko dosežemo cilj ali dosežemo novo stopnjo, prejmemo bonus. Pozitivne besede in pohvale nas motivirajo za še več igranja. Več točk kot pridobimo, večja bo nagrada, večja bo za nas zmaga.

Osupljiv dizajn in grafika: Sodobne igre za mobilne telefone so zasnovane tako, da pritegnejo več pozornosti. Niso le privlačne ampak tudi zelo lahko razumljive. Od besedil in vznemirljivih zvokov do premikajočega ozadja in lepih barv.

Užitek v povezovanju s tujimi ljudmi: Večina iger, ki so danes na voljo, temelji na spletu. S to funkcijo se lahko povežemo z ljudmi, ki jih ne poznamo. Najdemo lahko tekmovalce z vsega sveta. To je eden od pomembnih razlogov za priljubljenost in hkrati odvisnost le-teh.

Dodatna strojna oprema ni potrebna: Igranje mobilnih iger še nikoli ni bilo tako enostavno. Prejšnje igre so zahtevale nakup disket, cd jev, postavitev televizije ali igralne konzole. Danes pa je vse zelo enostavno in priročno.

So socialne: Čutimo ponos, ko zaključimo težjo fazo igre. Večina mobilnih iger nam omogoča, da svojo zmago delimo s prijatelji na več platformah družbenih medijev. Da bi pridobili več pohvale in pozornosti, igramo več in tako dosežemo več stopenj.